Noord-Hollandse passie voor brass

2 november 2014: H3RFSTR0RM!

Poster H3RFSTST0RM

Op 2 november 2014 organiseert Alkmaar Brass in Wijkcentrum de Oever in Alkmaar Oudorp een stormachtig muzikaal drieluik. Voor deze gelegenheid heeft Alkmaar Brass twee orkesten uit de kop van Noord-Holland uitgenodigd om samen alle facetten van de blaasmuziek te kunnen vertolken. Naast de koperblaasklanken van Alkmaar Brass zal Harmonie-orkest DSV uit Warmenhuizen het complete blaasinstrumentarium vertolken en Fanfareorkest Ons Genoegen uit Wijdenes neemt het fanfaredeel voor haar rekening.

Alkmaar Brass is op 2 november gastheer van een tweeluik met Harmonie DSV uit Warmenhuizen – in januari zal Alkmaar Brass samen met DSV het jaar 2015 inluiden met een gezamenlijk nieuwjaarsconcert in Warmenhuizen.

Alkmaar Brass: ‘Un flirt avec toi’

Op 2 november brengt Alkmaar Brass een repertoire waarin ze flirt met de franse muziek. Centraal staat het uitdagende werk “Saint-Saëns Variations” van Philip Sparke, geïnspireerd door de welbekende Orgelsymfonie van Camille Saint-Saëns. Naast dit prachtig stuk muziek staan nog enkele Franse pareltjes op het programma.

Harmonie DSV Warmenhuizen – ‘Oregon’

cropped-headerimage1bigHet programma van de Warmenhuizense Harmonie DSV onder leiding van Ton van de Kieft staat in het teken van het oogverblindende landschap van de Amerikaanse staat Oregon. In het stuk van de Nederlandse componist Jacob de Haan dwalen de gedachten tijdens een treinreis door Oregon af naar het verleden, waarbij cowboys, indianen, goudzoekers en paarden met huifkarren de revue passeren. Om de zomer niet te doen vergeten worden we door DSV ook getrakteerd op kleine (muzikale) Spaanse hapjes.

Ons Genoegen Wijdenes – ‘Atropos’

ons_genoegenHet programma van fanfare Ons Genoegen, onder de bezielende leiding van dirigent Niels Marchal, draait om het grote fanfarewerk ‘Atropos’ van Kevin Houben. Het beschrijft de Griekse Godin Atropos; de godin die de ‘levenslijn’ beheerst en doorknipt als het je tijd is: een recept voor onheilspellende muziek – geheel passend binnen de steeds korter wordende dagen en afstervende natuur in de herfst.

 

Het H3RFSTR0RM concert vindt plaats in Wijkcentrum de Oever in Alkmaar Oudorp, Amstelstraat 1.

Entree bedraag €5,- pp. Aanvang 14:00 uur, zaal open 13:45 uur.

Advertentie

Reacties zijn gesloten.