Noord-Hollandse passie voor brass

Alkmaar Brass wordt tijdelijk Алкмаар Брасс

Deze slideshow vereist JavaScript.

Unieke concertreeks Russisch Vuurwerk in Noord-Holland

Tijdens het Ruslandjaar 2013, ontketenen twee ambitieuze  koren en een brass band een unieke en denderend Russisch vuurwerk in Noord Holland. Het Byzantijns koor Indrik en Russisch koor Bjerjozka uit Alkmaar en Alkmaar Brass brengen gezamenlijk 4 maal het programma “Russisch Vuurwerk”

Centraal staat de beroemde compositie “Ouverture 1812” van Pjotr Ilitsj Tsjaikovski, geschreven voor koor en orkest. (Op het laatste Prinsengrachtconcert nog door het Concertgebouworkest uitgevoerd, maar zonder koorzang.)

De Ouverture is geschreven ter herinnering aan de Russische overwinning op het leger van Napoleon in 1812. Na een plechtige opening met een gezongen hymne, worden de Marseillaise en het toenmalige Russische volkslied met elkaar geconfronteerd, hetgeen leidt tot een spectaculaire finale.

Ook voeren de koren en de koperblazers gezamenlijk  drie Russische Liederen van Sergej Rachmaninov uit. Voor dit concert is de orkestpartij speciaal omgeschreven voor brassband door hun dirigent Alexander Zwaan.

De beide koren  en de brassband afzonderlijk  brengen daarnaast ook nog werken van o.a. Bortnjanski, Sjostakovitsj en Schnittke.

 De concerten die onder leiding staan van koordirigent Serge Latychev en brassbanddirigent Alexander Zwaan, vinden plaats op:

  • zaterdag 26 oktober in de Vrijheidskerk, Hobbemalaan 2, 1816 GD  Alkmaar
  • zaterdag 2 november in de Oosterkerk, Grote Oost 58-60, 1621 BX Hoorn
  • zaterdag 9 november in Grote Kerk, Rensgars 23, 1741 BS Schagen
  • zaterdag 16 november Grote Kerk, Torenstraat,  1551 BK Westzaan

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via e-mail adres russisch.vuurwerk@upcmail.nl waarbij u het aantal kaarten en concertplaats vermeldt en aan de kassa.  Prijs per kaart € 12,50.

De concerten beginnen om 20.00 uur, zaal open om 19:30 uur.

Advertentie

Reacties zijn gesloten.