Noord-Hollandse passie voor brass

Summer Breeze Zomerfestival op 7 juli 2012 Coolplein Heerhugowaard

Vorig jaar is het Coolplein feestelijk geopend en de zomer komt er weer aan, dus is het weer tijd voor een nieuw evenement op het plein. Op 7 juli 2012 is het zover; dan wordt de zomer ingeluid met het ‘Summer Breeze’ Zomerfestival, een muziekfestival in de open lucht op het zonnigste plein van Heerhugowaard!
Het nieuwe plein in Heerhugowaard is erg geschikt voor het geven van een concerten in zomerse sfeer.

Na het succes van de pre-opening van het plein door Fanfare Hou&Trouw en het Blazersensemble op het Coolplein in Heerhugowaard, heeft Alkmaar Brass het initiatief genomen samen met deze verenigingen een gevolg te geven aan dit muziekevenement. Enkele leden van Alkmaar Brass zijn tevens muzikant bij Fanfare ‘Hou en Trouw’ in Heerhugowaard. Het festival op 7 juli  is dan ook ontstaan uit de goede herinneringen die deze leden hadden aan de pre-opening van vorig jaar.

Vorig jaar vond tegelijkertijd op het Stadsplein in Heerhugowaard de Drummanifestatie plaats. Dat deze evenementen samenliepen was natuurlijk niet erg handig. Dit jaar hebben de organisatoren de handen in één geslagen en organiseren zij samen het “Summer Breeze” Zomerfestival.

Dit jaar zullen de drie muziekverenigingen op het plein een divers palet aan zomerse muziek brengen, onder het thema “Summer Breeze”, waarbij ‘breeze’ natuurlijk slaat op de vele blaasinstrumenten die te beluisteren zullen zijn op het plein!

Tijdens het festival heet de horeca in de omliggende café’s en restaurants u natuurlijk van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van de muziek!

Fanfareorkest ‘Hou en Trouw’ en ‘HeT Opleidingsorkest’ Heerhugowaard
Het fanfare orkest bestaat uit ongeveer 50 leden en speelt een zeer uiteenlopend genre muziek zoals klassieke stukken (bewerkt voor fanfare), musical, filmmuziek, jazz en popmuziek.


In ‘HeT opleidingsorkest’ spelen leden vanaf ca. 9 jaar, maar ook volwassenen die nog maar één of enkele jaren muziekles hebben gehad. Ter ondersteuning spelen ook enkele ervaren muzikanten mee. Het orkest bestaat uit ongeveer 20 leden en repeteert wekelijks drie kwartier. De muziek die gespeeld wordt is zeer gevarieerd, van klassieke werken tot de laatste pophits en alles wat daar tussen zit.
Meer over ‘Hou en Trouw’ op de website: www.fanfare-houentrouw.nl

Harmonieorkest ‘Het Blazersensemble’ Heerhugowaard
Harmonie ‘Het Blazersensemble’ uit Heerhugowaard telt momenteel 38 leden en staat sinds 1999 onder leiding van dirigent Steffen Snip. De vereniging is op 8 oktober 1984 opgericht als een blazersensemble met een paar klarinetten, een saxofoon, een bas en een grote trom met bekkens. Na enkele jaren groeide het ensemble uit tot een volwaardig harmonie-orkest, maar de naam van het eerste uur “Het Blazersensemble” bleef behouden. ‘Het Blazersensemble’ geeft jaarlijks meerdere optredens en streeft daarbij naar afwisseling in repertoire en in uitvoering.
Meer over ‘Het Blazersensemble’ op de website: www.blazersensemble.nl

Alkmaar Brass


Alkmaar Brass is een collectief van ±25 fanatieke muzikanten spelend op koperblaasinstrumenten. Alkmaar Brass brengt muziek in alle denkbare muziekstijlen. Het ensemble is vormgegeven als een echte Engelse brassband, en die staat bekend om haar specifieke klankkleur, die klinkt als de zon: warm en stralend! De leden van Alkmaar Brass komen overigens uit een wijde omtrek rond Alkmaar. Meer over Alkmaar Brass op de website: www.alkmaarbrass.nl

Cool Kunst en Cultuur – Slagwerkeducatie


De drummanifestatie is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle drumleerlingen van Cool hun kunsten vertonen onder leiding van drumdocenten. Dit jaar is het evenement gecombineerd met het door Alkmaar Brass georganiseerde muziekfestival op het Coolplein. De drummers zullen een divers programma ten gehore brengen met verschillende tempo’s en ritmes, spannende improvisaties en theatraal samenspel.
Meer over slagwerkeducatie bij Cool op de website: www.coolheerhugowaard.nl

Programma
Het programma van de middag ziet er als volgt uit
13.30-13.45 slagwerk COOL
13.45-14.00 Fanfareorkest ‘HeT Opleidingsorkest’ Heerhugowaard
14.00-14.15 slagwerk COOL
14.15-15.00 Fanfareorkest ‘Hou en Trouw’ Heerhugowaard
15.00-15.15 slagwerk COOL
15.15-16.00 Harmonieorkest ‘het Blazersensemble’ Heerhugowaard
16.15-17.00 Brassband ‘Alkmaar Brass’ Alkmaar

Advertentie

Reacties zijn gesloten.