Noord-Hollandse passie voor brass

Goed verzorgd optreden van Alkmaar Brass tijdens Gouden Spiker Festival

Op 21 april was het dan eindelijk de dag van het Gouden Spiker Festival. Het doel waar we de laatste maanden naartoe gewerkt hadden. In “De Wier” in Ureterp kwamen we als 4e uit de loting en na de eerste band op het podium beluisterd te hebben, was het inspelen geblazen en het podium op.

Na een jaar waarin de band een ware metamorfose heeft ondergaan, met een nieuwe dirigent en een grote groep nieuwe leden, was het een mooi moment om eens van twee gerenommeerde juryleden (Luc Vertommen uit België en David Horsfield uit Engeland) te horen wat ze vinden van de band en waar we nog progressie kunnen maken.

Na afloop van het optreden hadden we een goed gevoel. “Lekker muziek gemaakt” klonk het alom en toen we ons optreden deels terug zagen op het videoscherm werd dat alleen maar bevestigd. De prijsuitreiking was daarom misschien wel een beetje teleurstellend, want we vielen buiten de prijzen. De juryrapporten vergoedden echter veel. Uit de opmerkingen van de juryleden lezen we veel positiefs. Zo werd de totaalklank van de band al zeer mooi gevonden, werden de solisten geprezen om hun stijlvolle bijdragen en vond men met name het tweede (langzame) deel van het verplichte werk erg muzikaal uitgevoerd. Vanzelfsprekend is er ook nog wel wat te verbeteren, maar dat wilden we nu juist ook weten, want later dit jaar staat er weer een festival op het programma. Foto’s van ons optreden zijn hier te vinden

Het vizier van Alkmaar Brass gaat nu naar de zomerconcerten. We zijn te horen tijdens SAMen op het Plein op 2 juni op het Waagplein in Alkmaar, waar we op primetime gaan optreden: ’s middags tussen 2 en 3 uur. Op 7 juli kunt u ons beluisteren samen met Fanfare-orkest Hou & Trouw en Het Blazersensemble op het Coolplein in Heerhugowaard.  Twee mooie gelegenheden om eens kennis te maken met onze band en onze veelzijdige muziek.

Advertentie

Reacties zijn gesloten.