Noord-Hollandse passie voor brass

Matinee in Wijkknooppunt de Daalder op 16 oktober

Drukte voor Brassband Alkmaar Brass

Muziek vereniging “Alkmaar Brass” heeft voor dit nieuwe seizoen haar agenda aardig vol gepland. Op de vernieuwde website www.alkmaarbrass.nl vindt u diverse muzikale activiteiten tot begin 2012 en we houden u op de hoogte van onze plannen daarna.

Het eerste optreden van Alkmaar-Brass dit seizoen zal zijn op zondagmiddag 16 oktober in het nieuwe Wijkknooppunt de Daalder, Johanna Naberstraat 77E Alkmaar–Noord, waar de band vanaf 3 uur zal optreden.

Dirigent van Alkmaar Brass is Alexander Zwaan. Hij heeft een programma samengesteld met voor ieder wat wils, van populair klassiek tot filmmuziek.

Wij nodigen u van harte uit dit concert bij te wonen.

De zaal gaat open om 14.30 uur en het concert begint om 15.00 uur, in de pauze wordt u een consumptie aangeboden. De entree bedraagt € 5,00

Alkmaar Brass is de bloeiende muziekvereniging in Alkmaar. Met veel nieuwe leden is het orkest de afgelopen tijd opnieuw vorm gegeven.

Ook achter de schermen gebeurt er heel wat bij de vereniging. Zo werken we samen met muziekschool Artiance, Radio Heemskerk en Radio Zuiderzee FM.

Zondag 23 oktober werkt de Band mee aan een uniek triple concert onder de titel “Brass-Time” in de Vredevorstkerk te Beverwijk, aan de Laan der Nederlanden 152.

Entree 5,00 inclusief consumptie. Zaal open 13.30, aanvang concert 14.00 uur.

De uit Noord-Holland afkomstige Brassbands, “Backum Brass”, “Alkmaar Brass” en “Felison Brass”, treden hier afzonderlijk op en zullen het ± twee uur durende concert afsluiten met een massed bands optreden. Het bijzondere van dit concert is dat het opgenomen zal worden door Radio Heemskerk voor het programma HaFaBra-klanken, zodat men thuis via de radio nogmaals kan genieten van mooie brassbandmuziek. Voor de liefhebbers wordt er ook een DVD van dit concert gemaakt.

De brassband komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en wordt gekenmerkt door een strikte bezetting van alleen koperblaasinstrumenten en slagwerk.

De verschillende koperblaasinstrumenten die voorkomen zijn: Cornetten, Flugelhorn, Althoorns, Baritons, Trombones, Euphoniums en Bastuba’s.

Kom vooral luisteren en maak kennis met de band, want zoals de nieuwe website van Alkmaar Brass al kopt:

“Alkmaar Brass” Misschien wel de leukste brassband van Noord- Holland.

Heeft u interesse om zelf een muziekinstrument te bespelen, kom dan gerust eens langs op één van onze repetities.

Advertentie

Reacties zijn gesloten.